Brunflo FK Herrar

Brunflo FK är en fotbollsklubb som har funnits sedan 1974 och har sin hemvist i Jämtland. Brunflo är en del av Östersunds kommun och staden befinner sig på nära avstånd. Viken in till Brunflo, Brunfloviken, är en vik som är förbunden med Storsjön, och för att komma till Brunflo med båt måste du passera på endera sida om Frösön, antingen via bron som går från Sandviken till Frösön eller bron mellan Frösön och just Östersund.

herrar

Brunflo är en av Jämtlands absolut största föreningar för fotboll, men också för innebandy. Det finns herrlag och damlag, samt pojk- och flicklag i många åldrar.

Herrlaget spelar nu i division 3, vilket de har gjort sedan 2012. Dessförinnan befann sig laget i division 4 under 20 år. För den som inte känner till systemet med ligor i Sverige är nivåerna ovanifrån Allsvenskan, Superettan, Division 1, Division 2, Division 3, och så vidare. Det innebär att den som spelar i Division 3 spelar på femte nivån.

2000 ändrade Division 1 namn till Superettan, men vad som hände 2006 var att Division 1 återigen skapades under Superettan. Det betyder att Division 3 idag är samma nivå som Division 4 före 2006. Brunflo FK:s herrlag har med andra ord spelat på femte högsta nivån sedan 1993, med undantag för åren 2006 till 2011, då de till följd av den extra ligan som skapades spelade på sjätte nivån, samt med undantag för åren 1993 till 1994 då de spelade i Division 3, på dåvarande fjärde nivån och nästan lyckades komma upp till Division 2.

Huvudtränare idag är Adam Mattiasson, och laget kom 2014 på en åttondeplats i division 3, av tolv lag spelande i divisionen och på samma plats hamnade de år 2015. Färgerna som laget bär är svart med inslag av gult och matcherna spelas på Åkreäng IP.