Brunflo FK Damer

Damlaget var aktivt för ett antal år sedan och spelade i Division 2 Damer i Mellersta Norrland under 2013. De fick tyvärr inte ihop ett damlag 2014, och ej heller 2015 trots att flera duktiga spelare, med erfarenhet av Division 1-spel kom tillbaka med klubben. Kanske var det så att luften gick ur något ur klubben när de åkte ur Division 2.

damer2

Målfarligast i Brunflo under 2013 års säsong var Nike Hansson, som satte in 10 mål under de 20 matcher som spelades under säsongen. Även Evelina Linjamaa och Ida Österberg lyckades få in 5 mål vardera under säsongen, och Julia Svensson och Kerstin Ågren fick in 3 mål vardera. Tyvärr räckte inte dessa insatser för att klara livhanken i serien, och målskillnaden blev till sist 28 mål mot 75 insläppta mål. Endast tre matcher vann Brunflo FK:s Damer under 2013 och med en oavgjord match och 16 förluster kan inte resultatet för säsongen anses särskilt lyckat. Vann 2013 gjorde Ope IF med 44 poäng, mycket tätt följt av Molidens IK, som slutade med 43 poäng och med Remsle UIF FF, Härnösands SK och Frösö IF i faggorna med 39, 37 respektive 36 poäng.

Framtiden för laget är något oklar inför nästa säsong, men förhoppningsvis kan det tändas en ny gnista i laget så att det går att stoltsera med ett damlag även i fortsättningen. Det finns en bred bas av fotbollsspelare i flicklagen och ett antal talangfulla barn och ungdomar, så hoppet inför framtiden är på intet sätt utblåst. Frågan är dock exakt när rätt tillfälle har kommit för laget att återuppstå.

Inom Brunflo FK finns också ett damlag i innebandy som är betydligt mer aktivt. Innebandylaget spelar i Division 1 och har till och med en Facebookgrupp där information läggs upp regelbundet. Även på damsidan finns flicklag som kan förväntas bygga på underifrån.