Andra fotbollslag i Jämtland

Frösön har en egen idrottsförening, Frösö IF, som är aktiv inom ett antal idrotter. Det finns en sektion för orientering, en sektion för skidor, en sektion för cykel, en sektion för friidrott och en sektion för handikappidrott. Herrlaget i fotboll spelar i division 3 och befinner sig alltså i samma division som Brunflo FK. Den senaste säsongen 2015 har det gått något bättre för Frösö IF i Division 3 Mellersta Norrland, där de båda lagen spelar och Frösö IF ligger i mitten av resultattabellen, med Brunflo FK några placeringar under.

fotboll2

Frösö IF:s damer spelar i Division 2, men har också ett B-lag, Frösö IF 2, som spelar i Division 3, så Brunflos damer har inte mycket annat val än att möta Frösös damer, oavsett vilken division de spelar i.

Den mest framgångsrika klubben i Jämtland är dock Östersunds FK, som startade som ett samarbete mellan IFK Östersund och Ope IF 1996, och sedan har även både Frösö IF och Fältjägarnas IF anslutit. På hemarenan Jämtkraft Arena och med huvudtränaren Graham Potter har laget under det senaste året slagit de flesta av Superettans lag och lyckades nu avancera till Allsvenskan. Laget är lika internationellt som lokalt, med spelare från Bosnien och Herzegovina, Nigeria, Komorerna, Montserrat, England, Slovakien och Island, men också från Ope IF, IFK Östersund, Frösö IF och inte minst, Sebastian Lundbäck från Brunflo FK.

I Superettan placerade sig Östersunds FK på 59 poäng, strax under Jönköping som hade 60 poäng vid säsongens slut, och strax före Sirius på 55 poäng. Östersund och Jönköping slapp således att kvala till Allsvenskan och gick direkt upp medan Sirius hamnade på kvalplats.

Publikrekordet för Östersunds FK inträffade på Jämtkraft Arena och sattes 19 september 2015 när de spelade mot det från Uppsalakomna laget Sirius, men det kan förväntas än högre tittarsiffror nästa säsong, då laget går upp i Allsvenskan.