Brunflo

Brunflo är en jämtländsk pärla med utsikt över Brunfloviken och med ett klimat och geografiskt läge som innebär en härlig varm sommar med långa nätter, och en lång och kall vinter med snö som kan börja falla redan i slutet av oktober och ligga kvar fram till april. För den som älskar skidåkning, utförsåkning eller skoteråkning är det ett paradis och det är självfallet många som ägnar sig åt sådana aktiviteter i Brunflo. Det gäller även ishockey, vilket är en populär sport i regionen. Viken är populär att fiska i såväl vintertid som sommartid och drar till sig en hel del turister året runt.

fotboll3

Brunfloviken är en vik som är förbunden med Storsjön och avgränsas av Frösön och dess två broar. På ena sidan av Frösön finns bron som går via Sandviken till Frösön, och på andra sidan har du bron som förbinder Frösön med Östersund. Östersund befinner sig på ett mycket nära avstånd, geografiskt liksom tidsmässigt, såväl om du väljer att ta båten eller om du väljer att ta bilen via motorvägen E14 som passerar Brunflo och Östersund, eller med buss.

Nu finns det också en flygplats på Frösön, vilket gör att det på nolltid går att ta sig till andra delar av Sverige och ut i stora vida världen genom en kort buss-, bil- eller båtresa till flygplatsen från Brunflo. Tåget från Stockholm går direkt till Östersund och innebär ett snabbt och enkelt sätt att ta sig ner till huvudstaden för invånarna i Östersund och följaktligen invånarna i Brunflo. Det går också bussar direkt till Stockholm och till flera andra platser som till exempel Sundsvall.

Trots ett invånarantal på knappt 4000 personer är Brunflo Jämtlands näst största tätort. Traditionellt sett har den främsta näringen varit brytningen av ordovicisk kalksten, vilket är kalk som är ca 500 miljoner år gammal.